• Despre Munay Ki

  Munay Ki este un cuvant de origine Quechua si inseamna “Te iubesc” sau

  Fii asa cum esti!”. Prin Munay Ki se inteleg cele noua ritualuri de initiere ale medicinei samanice pentru a deveni o persoana plina de intelepciune si putere care si-a asumat responsabilitatea pentru intreaga creatie.

  Aceste ritualuri initiatice sunt comune tuturor traditiilor samanice chiar daca ele sunt exprimate sub diverse forme si stiluri in culturi diferite. Munay Ki reprezinta cele mai profunde si mai transformatoare ritualuri ce provin de la indienii Q’uero, samanii de nivel superior ai incasilor, care isi au originea in urma cu peste 30.000 de ani, la pastratorii intelepciunii din Himalaya, cunoscuti ca fiind poporul Laika.

  Cele 9 ritualuri initiatorii au abilitatea de a transforma constiinta umana – prin modificarea matricei, modelului luminos al corpului nostru activand calitatea ADN-ului astfel incat imbatranim, ne vindecam si murim in mod diferit pe masura ce corpul nostru fizic evolueaza intr-un corp al luminii.


  Profetiile vechi incase povestesc despre aparitia unui nou om ce va apare pe Pamant – unul care va trai in afara fricii si isi va avea intrega forta in natura sa transcendentala denumit :
  Homo Luminosus.

  Munay Ki reprezinta codurile pentru acest om ce va aparea si va schimba modul in care traiti, va veti vindeca sau veti muri. Aceste coduri sunt transmise sub forma unor ritualuri energetice in sistemul chakrelor.


  Ritualurile Munay Ki (ritualurile iluminarii) reprezinta cele mai importante invataturi primite de catre Dr. Alberto Villoldo psiholog si antropolog ce a studiat timp de peste 25 de ani practicile de vindecare ale samanilor incasi si amazonieni. El a infiintat la Universitatea din San Francisco Laboratorul de autoreglare biologica, pentru a studia modalitatea in care mintea creeaza sanatate si boala. Dr. Alberto Villoldo conduce Societatea celor Patru Vanturi, unde ii pregateste pe studenti pentru practicarea medicinei energetice.

  Dr. Alberto Villoldo a primit aceste initieri de la maestrii sai samani alaturi de indemnul de a le transmite mai departe in intreaga lume. Pe masura ce aceste initieri se vor integra pe deplin in dumneavoastra o sa fiti binecuvantati permanent de catre Fiintele Superioare. Vechii samani incasi au realizat ca Pamantul se afla acum la un punct de rascruce si este important sa impartaseasca aceste mari initieri in afara liniei lor.


  Prin cele noua ritualuri se transmit:


  1. Drepturile vindecatorului
  – Humpeq – conecteaza cu Fiinte de Lumina care vor veni si va vor asista la vindecarea si transformarea personala.

  De Erik Perl-Vindecarea reconectiva deja stiti.

  2. Benzile Puterii – consta din introducerea in campul de lumina a celor cinci benzi energetice reprezentand elementele pamantului, apei, focului, aerului si spiritului.

  3. Drepturile armoniei
  – Ayni Karpai – reprezinta transmisia a celor sapte arhetipuri universale in chakre.


  4. Drepturile clarvazatorului
  – Karwak – permite deschiderea unor cai cerebrale pentru energie prin instalarea unor fire de lumina din cortexul vizual in ochiul al treilea si in inima.


  5. Drepturile pazitorilor zilei
  – Pampa Mesayok – este un ritual in care veti fi pusi in legatura cu o linie renumita de maestri vindecatori din trecut, care acum se afla in dimensiuni superioare si sunt angajati in ajutorul umanitatii pt traversarea Marii schimbari..


  6. Drepturile pastratorilor intelepciunii
  – Alto Mesayok – prin care veti fi conectat la o linie a fiintelor de lumina care au locuit muntii sacri ai planetei Pamant si care sunt pastratori si protectori ai stiintei vindecarii.


  7. Drepturile pastratorii pamantului
  – Kurak Akullak – va pune in legatura cu fiinte superioare, protectori galactici si ai sistemului nostru solar si sustinatori ai vietii pe Pamant.


  8. Drepturile pastratorilor stelari – timpului ce va veni – Morshay Karpay – va stabilizeaza campurile energetice dupa marea schimbare ce a survenit in anul 2012.


  9. Drepturile Creatorului
  – Taitanchis Tranti – va trezeste Creatorul sau Lumina Interioara Divina astfel incat sa realizati ca sunteti parte a Principiului Creatiei, de la cel mai mic graunte de nisip la cea mai mare galaxie din Univers. • Arta de a asculta

  Cum ar fi sa asculti?

  Cred ca fiecaruia dintre noi ca si copil, ca si adult, fie in rol de barbat sau femeie, fie in plan profesional…sau personal cu cei dragi…am auzit din “ partea celalata”…”Nu ma asculti!!!…Niciodata nu ma auzi…”

  EX:Stai in camera si copilul tau vine de la scoala suparat si furios spunand: ”Nu mai mai duc la scoala…m-am saturat…urasc profesorii…colegii…”Si tu raspunzi:”Cum sa nu te mai duci la scoala?…Scoala….”…si copilul : “ Tu nu ma asculti niciodata…”…si iese din camera trantind usa…Si tu ramai confuz….frustrat…ca nu intelegi ce sa intamplat…doar ai vrut sa ajuti.

  Ex:Sotia, prietena ta vine de la lucru si iti spune: ”M-am saturat de acest servici…atatea probleme, ore petrecute peste program, stress…si nimeni nu apreciaza…”…si tu spui: ”Ti-am zis de atatea ori sa iti cauti alt loc de munca…”. Raspunsul ei: ” Nu ma auzi…niciodata nu ma asculti”…si pleaca cu lacrimi in ochi din camera…

  ...Iti suna cunoscut?…Te regasesti pe undeva? Ti se par familiare aceste situatii?

  Eu personal am avut de-a lungul vietii sentimente asemanatoare si am facut multe greseli, fiindca nu mi-am dat seama de cat de important e doar sa asculti in mod real, sa intelegi si doar sa validezi sentimentele celorlalti. Credeam ca e de datoria mea sa le rezolv problemele si sa le dau solutii. Din diverse motive, credem ca e responsabilitatea noastra sa remediem totul si sa ajutam, fie ca ceilalti considera ca e responsabilitatea noastra sa le rezolvam problemele, punandu-ne pe cap palaria domnului “STIE TOT!OMUL CU SOLUTIILE!”

  Si atunci ce e de facut? Exista o cale ce ajuta la schimbarea lucrurilor?…Exista….

  ASCULTA – Ce sa asculti? – Evenimentul, contextul care ti se povesteste;

  ASCULTA – Ce sa asculti? – Ce nevoi sunt exprimate;

  ASCULTA – Ce sa asculti? – Ce sentimente sunt acolo;

  DOAR INTELEGE – intelege ce anume ti se relateaza, punandu-te in papucii lui cat mai mult.

  Cum ar fi daca raspunsul tau ar fi:

  Ex: “…hmmm…si eu am avut momente cand nu mi-am mai dorit sa merg la scoala…Ce s-a intamplat? ”. Si copilul incepe sa povesteasca. Si tu doar asculti…fara predici. Si la final spune: “Multumesc ca mai ascultat…

  Ex:…doar sa o asculti si sa o iei in brate..“…Draga mea inteleg cat de greu ti-a fost azi…”…fara sfaturi…fara predici…fara reprosuri…

  Prin validarea adecvata a sentimentelor ii ajuti sa isi resolve ei insisi problemele. Cu totii avem momente in care avem emotii: furie, bucurie, teama, tristete. Cu totii avem dorinte, nevoi si sentimente.

  Nu ii spune ce sa faca!

  Ideea e sa ajuti pe cel de langa tine sa gaseasca cea mai buna rezolvare – nu rezolvarea ta, ci a ei.

  Cum ar fi data viitoare…doar sa asculti, sa asculti, sa asculti… si sa intelegi?….

   

    • NLP

  NLP studiază trei domenii, care îi dau şi numele:

  • Neurologia - Mintea şi modul în care gândim;

  • Lingvistica - Felul în care ne folosim de limbaj şi cum ne afectează acesta;

  • Programarea – Felul în care plănuim acţiunile, astfel încât să ne atingem obiectivele.

  Cuvântul Neuro indică faptul că informaţiile şi cuvintele sunt memorate neurologic. Unii oameni reţin mai degrabă ceva ce aud (canal auditiv), alţii trebuie să vadă ceva scris (canal vizual) ca să poată reţine iar unii trebuie să facă acel lucru (canal kinestezic) şi abia apoi pot spune că au înţeles ceva. Cuvintele sunt numai etichete ale experienţelor interioare, cum ar fi imaginile, sunetele sau sentimentele. La cuvântul pisică de exemplu unii oameni pot vedea în faţa ochilor o anumită pisică, alţii poate îi vor simţi blana şi poate că alţii aud o pisică mieunând.

  Lingvistic reprezintă limba: Se studiază ce informaţii (-suplimentare) sunt transportate conştient şi/sau omise inconştient, uitate sau ascunse odată cu folosirea diverselor cuvinte. Dacă cineva spune: „Trebuie” sau „Nu pot”, atunci deseori se uită la cine sau la ce se referă acesta, cine stabileşte aceste limite şi cine determină aceasta. Un alt exemplu sunt aşa numitele nominalizări cum ar fi: bucurie, securitate, iubire etc. la care am uitat des cum, cu cine, când, cât de des şi unde vrem să ne bucurăm.

  Programarea reprezintă diferitele programe interne sau procese ale gândirii care sunt decisive pentru comportamentul nostru interuman. O presupoziţie de bază în NLP afirmă că aceste procese interne de gândire sau programe odată învăţate pot fi modificate – reprogramate – sau păstrate.

  Gândirea NLP, tehnicile şi instrumentele sale ne ajută să realizăm felul în care putem să ne aflăm în rezonanţă cu noi şi cu ceilalţi şi felul în care putem trăi relaţii mai pline de dragoste şi mai curate rămânând în acelaşi timp sănătoşi.

  NLP ne ajută să recunoaştem ordinea interioară şi peisajul interior al fiecărui om. Ne pune în mână elemente şi paşi despre cum putem să ne descoperim şi să ne trăim conştient potenţialul, cum putem să ne alegem şi să ne modelăm în mod responsabil gândurile şi sentimentele.

  Rezonanţa este un sentiment cu o anumită calitate şi intensitate care este superior tuturor celorlalte stări emoţionale şi care este prezent în toate sentimentele. Rezonanţa este vibraţia personală a fiecăruia. Atunci când trăim rezonanţa într-o situaţie, încercăm mereu şi mereu să ajungem în situaţii similare. Fiecare a trăit deja sentimentul de a dispune de propria persoană, de fi la unison cu sine şi cu lumea şi de a-şi putea lua destinul în mâini. Cu aceste ocazii ne simţim într-o stare superioară, plini de o bucurie ce durează mult şi care devine un model despre cum ar trebui să arate viaţa.

  O vioară şi un violoncel au ambele vibraţii proprii diferite, pot însă dacă au fost acordate înainte, să vibreze împreună în armonie. La fel este şi la noi oamenii. Atunci când suntem acordaţi unul la altul, putem să ne păstrăm vibraţia proprie şi să vibrăm împreună. La fel cum o orchestră foarte mare, care este formată din instrumente cu vibraţii proprii diferite, poate crea un sunet armonios prin acţiunea comună, putem şi noi să trăim o multitudine de sentimente, gânduri şi acţiuni şi să ne păstrăm vibraţia proprie.

  Crezul de bază al NLP-ului este că fiecare are capacităţi speciale, că aceste capacităţi sunt unice şi nu mai pot fi repetate de nimeni. Trăirea rezonanţei ne ajută să descoperim şi să trăim aceste capacităţi.

  Beneficii:

  • Mai multă claritate în gândire şi accesarea resurselor interioare cu uşurinţă;

  • Să putem comunica cu noi înşine şi cu alţii cu atenţie, dragoste şi respect;

  • Să ne simţim în acelaşi timp liberi şi protejaţi;

  • Să ne simţim motivaţi şi plini de viaţă şi să ne facem munca cu plăcere;

  • Să trăim în legătură cu noi şi cu ceilalţi oameni, cu natura, pământul şi universul;

  • Vei descoperi propria strategie de succes, creativitate şi motivare pentru a-ţi crea viaţa pe care ţi-o doreşti;

  • Să ai mai multă flexibilitate comportamentală şi să te bucuri de avantajele pe care ţi le oferă;

  • Vei înţelege felul în care ne structurăm propria experienţă subiectivă – cum gândim despre valorile şi credinţele noastre, cum ne creăm stările emoţionale, cum ne clădim lumea interioară şi cum îi dăm un înţeles.

  Atunci cand suntem conectati cu sursa noastra de putere interioara, avem divinul in noi si ne putem simti in siguranta si liberi in acelasi timp. Suntem in rezonanta cu noi si cu mediul nostru si putem trai aceste sentimente in toate aspectele vietii noastre. Iar aceasta permite existenta propriei responsabilitati si a actiunilor inspirate si da sentimentul ca viata este plina de sens. • Coaching

  In ultima perioada de timp tot auzim vorbindu-se despre Coaching.

  Life Coaching, Bussines Coaching,Executive Coaching, Coaching pentru sportivi…

  De-a lungul timpului am vazut sportivi care au clacat in moment cheie…altii au rezistat si au castigat meciul, competitia…am vazut oameni in posturi importante ierarhic care s-au blocat, au luat decizii gresite….sau nu au avut capacitate de reactie…altii care au rezistat si i-am admirat. De fiecare data in ambele cazuri am auzit sau ne-am gandit:”diferenta de mentalitate”.

  Si au aparut intrebarile:

  Ce anume face diferenta? Care e diferenta care face diferenta?”

  Am realizat ca pentru a castiga o competitie, pregatirea fizica, tehnica si tactica era necesara, dar nu si suficienta, ca pentru a rezista pe termen lung in business, pregatirea profesionala si experienta nu sunt de ajuns.

  Si ca este necesar sa se mai lucreze la un aspect in stare sa faca diferenta: mentalul.

  Si am aflat ca o buna parte dintre sportivii si oamenii din top management au in spate un coach, beneficiind de sedinte individuale de coaching…

  Ce face un Coach? Ce este Coaching-ul?

  Cuvantul “coaching” a fost folosit pentru prima oara in lumea sportului, a tenisului. In timp, a devenit o profesie distincta, foarte clar diferita de consiliere, training, mentoring, terapie sau consultanta.

  Coaching-ul se refera la schimbare, la a aduce lucruri noi in vietile noastre si are drept scop schimbarea directiei in care merge viata clientului, si indreptarea ei catre acolo unde el isi doreste sa ajunga. Schimbarile sunt generate de visele, dorintele si sperantele noastre de a avea o viata mai buna si de fi fericiti. Dupa indeplinirea unui vis, privim iarasi inainte si incepem sa visam din nou. In spatele unui vis, exista intotdeauna un alt vis.

  Aceste schimbari se fac treptat, pas cu pas, nu dintr-o data. Iar schimbarile mici dau rezultate mari.

  Coaching-ul este orientat catre proces si nu catre continut. Cunoastem cu totii vorba:”Nu mai vede padurea din cauza copacilor!”. De multe ori ne pierdem in detalii, pierzand din vedere esentialul, scopul, obiectivul, uitand unde vrem de fapt sa ajungem, ce ne dorim sa realizam.

  Esenta procesului de coaching o constituie cercetarea interactiunii dintre obiective, convingeri si valori.

  Coaching-ul este un parteneriat in cadrul caruia indrumatorul il ajuta pe client sa-si atinga poatentialul maxim si sa produca acele rezultate pe care acesta si le doreste in viata personala si profesionala. Se axeaza pe intelegerea prezentului si proiectarea viitorului, stabilind valorile si obiectivele, in tandem cu cladirea unor aptitudini pentru viitor.

  Un Coach este un insotitor care cu ajutorul diferitelor instrumente te ajuta sa realizezi ce resurse interioare si exterioare ai, ce valori iti traiesti si ce nu, ce credinte interioare, care altadata iti erau de folos, te tin azi pe loc si cum sa le depasesti, mentinand inspiratia vie pe drumul catre obiectivul ales.

  Un Coach nu iti va spune niciodata ce sa faci, nu da sfaturi.

  Coaching-ul este una dintre cele mai concentrate si mai bune metode din puctul de vedere al raportului timp – eficienta. Pune accentul pe ceea ce este important – pe aptitudinile oamenilor – obtinand rezultate vizibile si rapide.

  Coaching-ul este un joc cu o miza foarte mare: fericirea. Fericire in plan personal si profesional.

  Cei care apeleaza la coaching o fac pentru ca isi doresc sa fie fericiti sau mai fericiti decat sunt in prezent. Isi doresc o viata plina de experiente placute, relatii bune cu ceilalti si o activitate in plan profesional de care sa fie mandri. Vor sa isi vada visele implinite, vor sa fie stapani pe propria viata, sa evalueze si sa aprecieze corect fiecare situatie a vietii lor, sa dezvolte relatii bazate pe iubire si respect cu cei din jur.

  Fericirea nu depinde de ceea ce ai, ci de ceea ce esti, se afla in lucrurile marunte din viata, in micile decizii care, adunate laolalta, ne fac multumiti de situatia in care ne aflam.

   

   

   

   

   

   

   

    • Ce sunt Constelatiile familiale

  Constelatiile Familiale reprezinta o metoda terapeutica ce are ca obiectiv restabilirea echilibrului familial.Noi facem parte dintr-un neam si viata noastra este strans legata de ceea a parintilor si strabunilor nostri.

  Cel care a pus bazele acestei metode este Bert Hellinger.
  Cand ceva nu merge in viata noastra personala/ profesionala aceasta se poate datora unor incurcaturi din familia noastra, in care suntem prinsi, ca intr-o plasa in mod inconstient.
  Constelatiile Familiale reprezinta o metoda de lucru in grup.Cu ajutorul ei putem sa iesim din aceasta plasa si sa rezolvam la nivel emotional si energetic aceste incurcaturi pentru a ne trai viata si a ne urma propriul drum.
  Este o metoda experientiala care ne ajuta sa ne vindecam viata si sufletul nostru si al familiei, vindecand, eliberand legaturile existente sau care au fost uitate din cadrul familiei de-a lungul mai multor generatii, cauzate de evenimente, contexte dramatice/nefericite.

  Constelatiile ne ajuta sa ne simtim/ fim din nou completi, cand toti cei care apartin sistemului nostru familial si-au gasit/primit un loc in inima noastra.

  Raportarea la strabuni defineste intr-o mare masura legaturile, drepturile, datoriile si identitatile care structureaza fiinta umana, atat in cultura cat si in biografia sa. Se lucreaza pe radacinile familiale, pe esecurile din cadrul acesteia, a secretelor de familie si a zestrei psihologice mostenite din generatie in generatie, momente cheie ale istoriei familiale:schimbari pe scara sociala, falimente, averi pierdute/confiscate, participari la razboaie, decese premature, alcoolism, condamnari la inchisoare, suiciduri, mutari si schimbari de domiciliu repetate, accidente, o boala grava a unui strabun, abandonuri, infieri de copii…

  Purtam in noi o inconstienta loialitate fata de istoria noastra familiala. Putem vedea/constientiza cateodata cum se repeta anumite lucruri in familii, sub forma de boli, de morti, de avorturi sau accidente si asta pe parcursul a trei, patru si cateodata opt generatii.

   

  Ce se poate lucra:
  Orice creeaza complicatii in viata personala si profesionala:accidente, separari, avorturi, relatii anterioare, abandonuri, abuzuri, boli, situatia financiara.
  Teme care afecteaza viata sub toate formele ei, din trecut sau din prezent.
  Important: se lucreaza doar pe o tema aleasa de fiecare participant ( de ex: situatia financiara) fara sa fie nevoie de detalii, pastrandu-se intimitatea fiecarui participant.

    • Ganduri pentru o zi…

  Am multumit de dimineata…pentru aceasta zi minunata?

  Am avut timp sa observam ploaia …si sa strecuram un gand de recunostinta…doar pentru ca suntem…printre noianul de ganduri si stimuli exteriori…ne-am dat timp sa ne observam putin…si sa fim constienti de noi si de mersul nostru prin ploaie?

  Ce ai ales…din primul moment al diminetii…tristetea sau bucuria? Intreaba-te…din momentul in care somnul a disparut…ce alegi…si daca alegi Bucuria… indrazneste sa o traiesti!

  Indrazniti ceva care sa merite cu adevarat!!!!!!!!!

  Si acum, o mica povestioara. Si…sa ne permitem sa prindem aripi!

   “ La o fereastră erau mai multe ghivece cu flori. Într-o dimineaţă proprietarul lor observă printre ele un cocon. Îl privi cu atenţie şi în curând observă cum acesta începe să se mişte. Îşi dădu seama că …pupila a început procesul de transformare în fluture…însă coconul se rupea greu…aşa trecu o zi…şi nimic…încă o zi şi acesta reuşise doar să rupă capătul coconului…însă nu se eliberase…şi i se făcu milă. Cu ajutorul unui foarfece tăie complet capătul coconului…lăsând pupila să cadă, bucuros că a făcut o faptă bună…şi aşteptă să îl vadă zburând…aşa trecu o oră…încă una…şi încă una…şi nimic…fluturele doar mergea…Ce nu ştia încă era faptul că nu va zbura niciodată…că odată cu tăierea coconului tăiase zborul fluturelui…”