• Ce sunt Constelatiile familiale

  Constelatiile Familiale reprezinta o metoda terapeutica ce are ca obiectiv restabilirea echilibrului familial.Noi facem parte dintr-un neam si viata noastra este strans legata de ceea a parintilor si strabunilor nostri.

  Cel care a pus bazele acestei metode este Bert Hellinger.
  Cand ceva nu merge in viata noastra personala/ profesionala aceasta se poate datora unor incurcaturi din familia noastra, in care suntem prinsi, ca intr-o plasa in mod inconstient.
  Constelatiile Familiale reprezinta o metoda de lucru in grup.Cu ajutorul ei putem sa iesim din aceasta plasa si sa rezolvam la nivel emotional si energetic aceste incurcaturi pentru a ne trai viata si a ne urma propriul drum.
  Este o metoda experientiala care ne ajuta sa ne vindecam viata si sufletul nostru si al familiei, vindecand, eliberand legaturile existente sau care au fost uitate din cadrul familiei de-a lungul mai multor generatii, cauzate de evenimente, contexte dramatice/nefericite.

  Constelatiile ne ajuta sa ne simtim/ fim din nou completi, cand toti cei care apartin sistemului nostru familial si-au gasit/primit un loc in inima noastra.

  Raportarea la strabuni defineste intr-o mare masura legaturile, drepturile, datoriile si identitatile care structureaza fiinta umana, atat in cultura cat si in biografia sa. Se lucreaza pe radacinile familiale, pe esecurile din cadrul acesteia, a secretelor de familie si a zestrei psihologice mostenite din generatie in generatie, momente cheie ale istoriei familiale:schimbari pe scara sociala, falimente, averi pierdute/confiscate, participari la razboaie, decese premature, alcoolism, condamnari la inchisoare, suiciduri, mutari si schimbari de domiciliu repetate, accidente, o boala grava a unui strabun, abandonuri, infieri de copii…

  Purtam in noi o inconstienta loialitate fata de istoria noastra familiala. Putem vedea/constientiza cateodata cum se repeta anumite lucruri in familii, sub forma de boli, de morti, de avorturi sau accidente si asta pe parcursul a trei, patru si cateodata opt generatii.

   

  Ce se poate lucra:
  Orice creeaza complicatii in viata personala si profesionala:accidente, separari, avorturi, relatii anterioare, abandonuri, abuzuri, boli, situatia financiara.
  Teme care afecteaza viata sub toate formele ei, din trecut sau din prezent.
  Important: se lucreaza doar pe o tema aleasa de fiecare participant ( de ex: situatia financiara) fara sa fie nevoie de detalii, pastrandu-se intimitatea fiecarui participant.